MAANDAG 16 NOVEMBER – MRI

Vandaag is de Grote Dag – er wordt een MRI scan gemaakt waaruit op te maken moet zijn of het ‘slechts’ een genetisch veroorzaakt epileptisch insult is geweest of dat er een andere oorzaak is die het insult heeft veroorzaakt.
Mam staat op afroep. Dat betekent dat ze op een lijst staat en ergens vandaag de MRI krijgt. Ze (de artsen) willen graag dat de MRI zo snel mogelijk plaatsvindt maar helaas, pas om half 5 wordt mam opgeroepen. Geen uitslag dus vandaag!

De MRI vindt ze best eng. Ze weet (want dat vertelde ik haar) dat ze al 2x eerder een MRI heeft gehad, maar daar weet ze niets meer van. Gelukkig mocht ik bij haar blijven tijdens de MRI. Veel meer dan haar hand vasthouden kon ik niet, maar ik geloof dat ze dat toch wel heel fijn vond. Nichtje Annemiek kwam op bezoek. Ook leuk voor mij natuurlijk. Mam is even gaan slapen en wij hebben samen een tosti gegeten en een koffie verkeerd. Dat is een stuk beter geworden de laatste jaren in het AMC.

Mam neemt mijn opmerkingen dat het echt steeds beter met haar gaat met een flinke korrel zout. Want, denkt ze, ik wil dat gewoon graag en bovendien wil ik haar een beetje opmonteren.
Als de artsen hetzelfde zeggen fleurt ze op. Hmmmmm

Ondertussen werk ik hard aan de nieuwsbrief en het online afspraken maken. Dat wil ik vandaag versturen. We hebben de nieuwsbrief email lijst met mam doorgenomen. Het lukt haar wel om aan te geven wie niet perse op de lijst hoeven, omdat ze eigenlijk weinig contact met mensen heeft. Maar het lukt haar niet om te overzien wie er op de lijst mist. Ontving je geen nieuwsbrief en wil je dat wel, dan kun je je daar voor aanmelden. Alleen weet ik nog even niet hoe ? Dat wordt dus nog vervolgd!