26 november – een korte update: geen nieuws

Gisteravond hadden we een bel-afspraak met een onco-neuroloog van de VU.

Na overleg tussen hem, zijn collega’s en een radioloog bevestigd hi  wat hij al eerder had verteld. Hoe meer andere oorzaken worden weggestreept hoe waarschijnlijker het is dat de oorzaak in een tumor gezocht moet worden. Het is niet zo dat ze een tumor zien (als ik het goed begrepen heb), maar wat ze zien is iets dat daar wel mogelijk bij past.

Maandag gaan we weer naar de VU. De dokter gaat dan ook de MRI foto’s met ons bespreken. Het was duidelijk dat hij het heel vervelend vond zoiets telefonisch te moeten bespreken. Hij vertelde ook dat hij denkt dat de volgende stap dan zal zijn een afspraak met een neurochirug, die dan een biopsie zal doen (afnemen van een klein stukje weefsel) omdat ze zonder dat eigenlijk niet weten waar ze over praten.

Voorlopig dus nog geen nieuws vanuit het ziekenhuis.

Verder gaat het met mam goed. Vlak na het insult kon ze zo weinig dat ze bang was tot de tv veroordeeld te zijn, maar inmiddels heeft ze het heel gezellig met m’n vader en is ook heel erg blij met haar vriendinnen/vrienden. Eigenlijk geniet ze dus ook heel erg, al blijft het natuurlijk angstig.
De TV staat bijna niet aan. Luisterboeken, handwerken en ook kleuren – ze heeft het er naast de bezoekjes maar druk mee. Zoals ze zelf gisteren zei ‘de kwaliteit van mijn leven is op dit moment prima’.

blog/website www.janniemartinus.nl
Omdat op het moment aan mijn nieuwe site gewerkt wordt is er iets in de instellingen veranderd waardoor het maken van een bezoekafspraak niet altijd lukt. Als het goed is wordt dat snel opgelost. Maar wil je toch graag op korte termijn een afspraak maken en het lukt niet online stuur mij dan even een email. Op dagen waar geen groen vakje staat kan geen afspraak (meer) gemaakt worden.

Tot de volgende keer!

Jacqueline