6 januari – Proefkonijn!

Mam werd gevraagd of ze mee wilde werken aan wetenschappelijke onderzoeken. Natuurlijk wil ze dat!

Deze week stond er een MEG scan op het programma. MEG is een soort MRI, en werkt ook met magneten. Maar dan zonder herrie. Mam vond het eigenlijk best leuk, die scan te laten maken. Het duurde maar zo’n 10 minuten (nadat er eerst een minuut of 20 electrodes geplakt werden en met een digitale pen een tekening van het hoofd gemaakt was en naar de computer verstuurd was. Halverwege viel ze zelfs bijna even in slaap.

Bij de scan hoorde ook nog een interview. Dat was lastig want het was een geheugenonderzoek. En met het geheugen is niet zoveel aan de hand. Maar het vinden van de woorden die de antwoorden geven, dat is lastig. Doel van het onderzoek is om te kijken of er verbanden zijn te leggen tussen de resultaten van dit onderzoek en het weefsel dat wordt afgenomen.

Maar eerst een MRI scan morgen (donderdag). Daarna wordt aan het eind van de dag, als die scan is besproken met het team. besloten of de biopsie doorgaat. Een spannende dag dus!

Er staan op het moment geen bezoekmomenten meer in de agenda maar zodra de onderzoeken deze week hebben plaatsgevonden en we weer een beetje zicht hebben op de nabije toekomst gaan we de agenda weer vullen!.